Drukuj

Wkrótce najpiękniejsze święta, a z nimi związane są różne słodkości. A jak słodkości to ... cukier. Na wczorajszych zajęciach (choć w okrojonym składzie) mówiliśmy o karmelizacji. Dowiedzieliśmy się, że to proces brązowienia żywności, nadawania jej charakterystycznego zapachu i smaku. Całą tajemnicę o karmelizacji odkryliśmy ... przygotowując lizaki.

Prezentowane wyposażenie zostało zakupione dzięki udziałowi szkoły w programie "Laboratoria Przyszłości".

#LaboratoriaPrzyszłości

#LaboratoriaPrzyszłości

@LaboratoriaPrzyszłości

319538002_449601974046099_804956626693756193_n.jpg 319667919_950631742580020_9220347745231971571_n.jpg 319680491_461933052768066_8433531172573342929_n.jpg

319695397_3334339296825860_6995834789308621089_n.jpg 319717915_504383428160521_657053347353857141_n.jpg 319731090_856666492195900_8522077050548464669_n.jpg

319814996_1135526517287722_4273526982007160773_n.jpg 319870218_1197615821162731_1225267832738397567_n.jpg 320070844_548754413459843_7697138708607116579_n.jpg

320165093_1840108536338559_5602636694115566714_n.jpg